tisdag 7 juni 2011

Struise Black Damnation II - Mocha bomb

Idag var det dags att dricka något speciellt. Jag köpte en flaska av denna öl till en arbetskamrat och han var helt lyrisk över den och sa att jag var tvungen att prova den över helgen så vi kunde diskutera på tisdag. Idag ville jag ha något extra och efter hans ord samt att jag älskade Black albert så kändes det helt rätt.

Detta finns att läsa på Ratebeer och även sidan av flaskan:

"Black Damnation II is yet another blend with the use of Hel & Verdoemenis from Brouwerij De Molen. This time a level more complex than BD I. 50% of Black Albert was used that matured for a while on whole coffee beans out of a craft Columbian coffee plantation. 25% of H&V was used that aged for 6 months on JD barrels at Struise. Another 25% of Cuvée Delphine was used."


Utseende: Svart vätska med stort härligt brunt skum som länge ligger kvar som ett fluffigt lager. Det här är en vacker öl att titta på!

Doft: Först och främst choklad och kaffe, det finns även något lite jästigt i doften. Det är väldigt komplex och rund doft som även bär med sig lite fatdoft. Väldigt spännande!

Smak: Det är en fyllig munkänsla, nästan som ovispad grädde. Smaken är väldigt rund och komplex med mycket kaffe och choklad. Det finns lite mörk frukt långt bak i smaken och även lite värmande alkohol. Viss karaktär från fatlagring bärs med både från Cuvée Delphine och Hel & Verdoemenis.

I betyg ger jag detta ölet 4,8 av 5 möjliga. Det här är en otrolig fröjd för alla sinnen. Vilken smaksensation! Den är så komplex att även mot slutet av ölet tycker man sig hitta nya smaknyanser. Den här hade man, om det inte vore för en sak, kunnat sitta och dricka en hel kväll. Anledningen till att det inte går är simpel - Den är för god. Det är svårt att hejda sig och redan innan man ställt ner glaset längtar man efter nästa smutt.

Detta bådar väldigt gott inför Black Damnation III, Cuvée Delphine och Hel & Verdoemenis Bordeaux B.A. som alla ligger och väntar rätt tillfälle att öppnas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar