tisdag 21 juni 2011

Barndomsminnen + öl?

Funkar det egentligen?

I det här fallet, ja.

Förra veckan så var min far och mina farföräldrar på Bornholm och snälla som de är så köpte de med sig presenter hem. Några av er ölnördar där ute har kanske hört talas om Svaneke Bryghus, ett bryggeri som ligger i lilla Svaneke på den danska ön Bornholm. Ni kanske ser vart jag är på väg? Sedan jag var liten så har jag nästan varje sommar spenderat en vecka på denna ö och har otroligt många minnen därifrån, bl.a. har jag ett par gånger bott i just Svaneke. Nu var det några år sedan sist och jag har, till skillnad från förr, blivit gripen av öl så vad jag fick i present är kanske inte så svårt att gissa?


Som ni ser så är det inte bara ifrån Svaneke bryghus utan även några andra danska öl. Jag har inte provat annat än från Svaneke förr så jag ser verkligen fram emot att prova dessa!

Om inte namnet vore nog så är etiketterna formade efter ön på en karta och de väcker en massa härliga minnen! På tal om etiketterna så är två av ölen, "In your pale face IPA" och "Den udødelige hest", prydda med riktigt häftiga sådana, här kommer en lite närmre bild på dessa.

Hoppas att de lever upp till förväntningarna också, det återstår att se framöver!

4 kommentarer:

 1. Ruskigt snygga etiketter! Hoppas de smakar bra.

  SvaraRadera
 2. Visst är de! Drack den ena ikväll, vad jag tyckte och vilken det blev kan du, och alla andra, läsa imorgon!

  SvaraRadera
 3. Jag provade flera av deras öl på senaste SBWF. Men då var det deras standard öl och inte dom med målade etiketter. Tyckte dom var trevliga med lite hembryggartoner, samt en del maltpåse vilket jag gillar :)

  SvaraRadera
 4. Kul, provade du någon av deras stouts? Är nyfiken på dom :). Har du själv något band till bornholm eller det var bara nyfikenhet på ett litet bryggeri?

  SvaraRadera