lördag 25 juni 2011

Glad midsommar i efterskott!

Idag är det nog många som inte är särskilt sugna på att läsa om, höra om eller ens tänka på alkohol... Men vi ölnördar höll oss i skinnet igår, eller hur? Hoppas ni haft en riktigt bra midsommar med en massa god öl! Här följer ett inlägg jag glömt att posta från ett tag sedan!

Mikkeller George! Bourbon

Ibland vill man unna sig något extra, efter att ha provat Mikkeller George! som redan den var något extra så var jag relativt säker på att George! Bourbon inte kommer göra mig besviken trots att det är fredag kväll och jag längtar efter något riktigt gott!

Utseende: Tjockt och gräddigt brunt skum, det ser verkligen ut som en chokladdessert ovanpå den kolsvarta vätskan. Det här ser verkligen mumma ut. Precis som vanliga george! är det tjockflytande och lämnar klibbiga rester på kanten av glaset. När jag säger att det är kolsvart så menar jag verkligen det, jag lägger till den här raden efter att ha slagit upp det sista i glaset och konstaterar att man kan verkligen inte ens se igenom vätskan när den strålar från flaska till glas. Faktum är att jag lägger upp en bild till i slutet av inlägget för att visa!

Doft: Mäktig och komplex doft med hårt rostade toner, kaffe, bitter choklad, bourbon och vanilj. Det döljer sig även en lätt humlighet bakom det hela med lite mörk frukt.

Smak: Det här är så fylligt, så tjockt, så lent och så stort i smaken! Den är väldigt chokladig med lite humle följt av en hård eftersmak med hårt rostad malt, riktigt mörkt kaffe och bourbon. Lite i bakgrunden hela tiden ligger lite mörk torkad frukt och faktiskt en lätt syra som tillsammans med en sötma som nästan inte märks annat än på klibbiga läppar balanserar upp de annars väldigt hårda smakerna och gör ölet väldigt lättdrucket.

I betyg ger jag detta ölet 4,7 av 5 möjliga. Det är ett förbluffande öl, förbluffande i den bemärkelsen att det känns ännu större än den redan gigantiska George!. Det är lite mer alkohol, som däremot inte märks alls i smaken, och fatlagringen som jag misstänker bär upp alla smaker. George! bourbon känns inte bara större, utan även rundare i smaken. Den vanliga george! är ett riktigt spännande öl som alla borde prova, George! bourbon är en upplevelse utöver det vanliga.


Här snackar vi kolsvart.

3 kommentarer:

 1. Alla dagar är bra dagar att läsa om öl :)

  SvaraRadera
 2. Ser fram emot min george burbon!

  SvaraRadera
 3. Härligt att det inte bara är jag som tycker det, Johan!

  Anonym: Det bör du absolut göra!

  SvaraRadera