torsdag 9 juni 2011

De Molen - Hel & Verdoemenis Bordeaux B.A.

Detta öl känns väldigt udda och ovanligt och det var svårt att hitta tillfälle att dricka, så jag valde att sluta fundera och bara öppna den. Skål!

Utseende: Svart vätska med i princip inget skum alls, det knäppte bara till lite lätt när kapsylen öppnades. Bilden är tagen direkt efter ölet hälldes upp så jag menar verkligen att det nästan inte var något skum alls!

Doft: Otroligt komplex doft. En hel del alkohol som sticker lite i näsan och gör det svårt att gräva djupt. När man kommit över det och temperaturen stigit något så finns det rostad malt, kaffe, choklad och väldigt vinösa toner.

Smak: Mycket mörk frukt och mycket vinös. hårt rostad malt och kaffe i eftersmaken, väldigt lätt humlig efterbeska. Mycket svårbeskriven smak med en lätt syra som hänger kvar länge i munnen. Förvånansvärt smakrik för att vara så lätt i kroppen. Alkoholen finns där lite lätt i bakgrunden också, på ett behagligt och värmande sätt. Det finns också en del vanilj och en massa annat i smaken, men det är svårt att skilja ur allt - Men å andra sidan så gör det inget när det är såhär gott! När temperaturen efter ett tag stigit ganska högt så smälter allt ihop ännu mer och jag kan bara säga wow!

I betyg ger jag detta ölet 4,6 av 5 möjliga. Det här är ett unikt öl som sticker ut väldigt mycket bland det jag tidigare druckit. Jag var tveksam till om jag skulle tycka om det här ölet eller inte, men tänkte att det vore väldigt kul att prova. Härligt nog så belönades nyfikenheten och den var klart över förhoppningarna! Flaskan är nummer 288 av 600, bryggt 31 mars 2010 och buteljerat nästan 5 månader senare.

5 kommentarer:

 1. Gott! Tänkte ta mig en De Molen ikväll jag också, men vet inte om det blir Weer & Wind Burboun B.A. eller Mooi & Machtig Cognac B.A.. Hmm..

  SvaraRadera
 2. Trevligt! Jag röstar för det senare, såg nämligen att den finns kvar på ølbutikken, så kan jag eventuellt slå till på en när jag åker över om den är bra!

  SvaraRadera
 3. Haha, jag känner igen problemet med att hitta "rätt tillfälle". Kanske borde göra som du och sluta fundera...

  SvaraRadera
 4. Det tycker jag att du ska göra, den var riktigt god. Köp en och spara till vintern, den är nog ännu godare då!

  SvaraRadera
 5. Anton: Såg att du gjorde det, riktigt kul! Och tack för shout-outen på din blogg också!

  Kristopher: Finns den kvar nästa lördag så köper jag med en, speciellt efter din recension!

  Trevlig helg på er grabbar, hoppas ni har något gott i glaset (och senare på bloggen)!

  SvaraRadera