onsdag 14 september 2011

Ölplanerings...Öl...

Det låter lite dumt, eller gör det?


Just nu har jag satt mig ner i soffan med ölet ni ser i glaset och till vänster på bilden för att planera en ölkväll. Jag har nyligen möblerat om, ändrat och haft mig här i lägenheten men nu börjar det falla på plats. På fredag kommer Kristopher på husesyn och då ska vi självklart avnjuta några goda öl. Som teaser så ställde jag med två av de flaskor jag ska stå för till höger om den Samuel adams Oktoberfesten som jag njuter av. Den är för övrigt väldigt trevlig, sam adamsen. Den är lite höstigt lätt och ganska exakt vad man förväntar sig och hoppas på. Dessutom med sina 5,5% ett ganska lagom öl till när man jobbat sig törstig, fast att det är mitt i veckan.



Nu till det egentliga syftet med inlägget: Jag vill ha tips!

Jag vill ha era tips på allt från tilltugg till musik. Hur gör ni med era ölkvällar? Har ni det formellt och sitter med block och penna eller vrider ni upp volymen på favoritlåten och häller i er finöl som vatten? Och mat ska det bjudas på, och där har jag redan tänkt till, däremot lite ölsnacks är ju aldrig fel och där har jag ingen plan alls. Ölen som ska drickas är för övrigt väldigt blandade till stilen, det blir alltså inte bara stouts som min bild antyder.

Hoppas ni har några tips, kommentarer och/eller kanske själva blir inspirerade att bjuda in en kompis på lite grabbkväll!

2 kommentarer:

  1. Fan vad trevligt! :)

    Vi brukar sitta med kamera och block, och myser i oss öl. Musiken är oftast inte så viktig. Som tilltugg är det gott med hårdost (gruyere, appenzeller osv), vinägerchips, en bit god mörk choklad och kanske lite vaniljglass till stouten :)

    SvaraRadera
  2. Ingen musik under själva provandet och om några av oss får bestämma så är den nerskruvad hela kvällen. Block och penna är upp till kvällens värd men för det mesta så används det någon form av protokoll. Tilltugg vid provandet är vitt bröd men är det mera avslappnat så har vi gärna ost, tryfflar, snittar o.s.v.

    SvaraRadera