onsdag 24 augusti 2011

Hoppin' frog Barrel aged BORIS the crusher.

Efter en lång kväll på jobbet sätter jag mig på favoritplatsen i soffan framför en oerhört fängslande serie och känner att något fattas. Jag tycker att jag har minsann gjort mig förtjänt av något lite extra ikväll, och ingen god mat har jag fått i mig. Det är alltså dags, länge har den väntat på mig i kylen men ikväll ska den få hoppa fram!

Jag talar om amerikanska Hoppin' Frogs Barrel aged B.O.R.I.S the crusher. BORIS står för Bodacious Oatmeal Russian Imperial Stout. Om inte det annorlunda namnet redan fångat ens uppmärksamhet så gör onekligen den utlästa förkortningen det. Stort tack till Kristopher som släpade med flaskan hem från Ölbutikken!

Utseende: Vätskan är helt svart och ett litet brunt skum bildas som ganska snabbt sjunker undan till endast lite rester. Det här ser riktigt gott ut, dessutom fick jag en sniff redan vid upphällningen... Kan inte hålla mig!

Doft: Kaffe, bourbontoner och riktigt mörk choklad dominerar, tycker mig även känna en touch vanilj. Det är espressoliknande kaffetoner, och de balanserar ut fint av en rund bourbondoft. Detta bådar gott!

Smak: Fyllig vätska med små bubblor som balanserar upp fylligheten mycket bra och gör ölet väldigt drickbart. Mycket toner av hårt rostat kaffe, mycket mörk choklad och en härlig bourbontouch som är tydligt närvarande men inte alls påträngande. Utöver detta så finns det vaniljtoner av fatlagringen och en del humle där det sistnämnda bidragit mestadels med beska. Lite oväntat mycket alkohol i avslutet för att vara på 9,4% annars är det svårt att peka ut några brister!


I betyg ger jag detta ölet 4,6 av 5 möjliga. För att nå ända hem hos mig så hade jag velat ha lite mindre beska och lite bättre dold alkohol i avslutet, men då är jag verkligen otroligt petig! Ölet är fantastiskt som det är och man sitter gärna och tar småsmuttar... Fast ofta! Även om det inte behövs med tanke på en oerhört trevliga och långdragna eftersmaken. Otroligt kul att få prova mitt första öl från Hoppin' frog, och jag ser verkligen fram emot nästa!

2 kommentarer:

  1. Ah, min första stora öl-kärlek! Har en flaska i garderoben som jag ser fram emot att dricka.. hoppas den är lika bra som jag minns den!

    SvaraRadera
  2. Har den vilat ett tag? Då tror jag den kan bli, i mitt tycke, ännu finare faktiskt. Det är nästan så jag är lite avundsjuk!

    SvaraRadera