tisdag 30 augusti 2011

En njutningsfull helg, och en ovanligt trevlig måndag!

Denna helgen har varit helt full av njutningar, på lördagen skulle jag och Kristopher hem till Balder på förfest inför SBWF (eller vad man nu vill kalla det...) så självklart var jag tvungen att värma upp lite även på fredagen. Det blev till att bjuda min mor på en mini öl-provning tillsammans med mat och tilltugg då hon kom hem från Stockholm.

Morsan är ganska grön på öl, och inte direkt såld heller, så jag tänkte att något i utbildningssyfte kunde vara kul!

Brewdog IPA is Dead!

Först ut var Citra, då jag tänkte att den skulle kunna passa ganska bra att ha kvar i glaset till maten.


Till mat hade jag gjort en couscous-sallad med lime och chili tillsammans med kycklingfilé. Snabbt, simpelt och gott! Till detta passade faktiskt citran nästan oväntat bra, det knöts ihop av limen i maten och blev helt enkelt kanon tillsammans!Efter maten togs det fram en bit gruyere, här först tillsammans med Bramling x, sedan Sorachi ace, Nelson sauvin och till sist började vi bygga upp en mix. Alla var ganska trevliga även om Bramling x i mitt tycke behövde ett litet lyft, vilket osten visserligen gjorde utmärkt. Min favorit blev Sorachi ace, mamma tyckte bäst om Citra. Allt som allt ett trevligt koncept och en trevlig kväll!På lördagen då var det alltså dags för en liten nördträff tillsammans med Ölrådets Balder och Kristopher från Kornmalt & humlekottar. Jag hade redan räknat ut att jag skulle inte klara en hel kväll med två pensionärer så som ni kanske läst på deras bloggar så anslöt jag lite senare. Endast för att bli välkomnad med stående ovationer ty jag hade med mig en överraskning som inte var nämnd i listan vi skrapat ihop. Cheap thrills. Jag utgår ifrån att Balder avnjöt den i smyg efter att jag och Kristopher hade gått, eftersom att vi inte hann med den under kvällen.

De flesta av mina bilder blev helt usla, mest för att jag la fokus på sällskapet och drycken snarare än att försöka använda mobilkamera i ett mörkt rum. Kalla mig feg men vi alla prioriterar olika. Därför följer här någon enstaka bild, men istället ett par ord om ölen vi drack.


Green flash - Le freak - En trevlig start, jag gillar green flash och jag gillar stilen!
Maui - Big swell - Jag är inte helt övertygad, tyvärr tycker jag att det finns en hussmak jag kände av även i coconut portern som jag inte är helt förtjust i.
Rogue - Mocha porter - Ett öl som dracks 2 år efter bäst-före datumet. Imponerande vad man kan göra med så lite alkohol som drygt 5%, och dessutom att den fortfarande var drickbar så långt efter bäst-före. Kul!
Unibroue - Maudite - Ett öl från ett bryggeri jag aldrig tidigare provat. Ett öl, och ett bryggeri, jag absolut kommer prova igen! Väldigt bra!
Lost abbey - Red barn ale - När det här ölet dricks känner jag lite att jag behöver tillföra bredd till mitt öldrickande, för det här är fortfarande ganska nytt för mig och så himla gott!
Flying dog - Horn dog - Ett bra barley wine, inget som sticker upp men väldigt välbalanserad och god.
Dieu du Ciel - Solstice d'Hiver - Oj, oj! Jag drack flera flaskor av det här i vintras, nu ångrar jag att jag inte sparade fler! Riktigt, riktigt god nu när humlen lagt sig och allt fallit på plats. Mums!
Lancelot - Telenn du - Ett öl man inte hade några direkt förväntningar inför men ändå var väldigt spänd på. Ett bra öl, ett kul öl att prova, men ingen upplevelse utöver det vanliga.
De molen - Weer & wind bourbon B.A - En upplevelse utöver det vanliga! Otroligt komplex, spännande och god!
Alesmith - Speedway stout - Bäst.

Stort tack till er båda för en riktigt trevlig kväll!


Så var det måndag då, en ovanligt trevlig måndag! Det väntade nämligen ett avi i brevinkastet när jag kom hem. Jag svängde i dörren och körde direkt och hämtade ut denna härlighet:Innehållet, då det är lite svårt att se allt:
Southern tier - Jah-va
Struise/Stillwater - Outblack
Struise - Pannepot 2010
Struise - Pannepot reserva 2008
Dupont - Monk's stout
De Dolle - Extra export stout
Mikkeller - Beer Geek breakfast
Mikkeller - Beer Hop breakfast
Mikkeller - Beer Geek breakfast Bourbon edition
Mikkeller - Beer Geek brunch weasel
Mikkeller - Black hole

Nu har jag att göra ett tag helt enkelt! Dessutom är det ju som bekant ett stort släpp på gång på bolaget, på torsdag blir det ännu mera godis!

4 kommentarer:

 1. Det är nog det längsta inlägget jag sett dig skriva hittills!

  SvaraRadera
 2. Tack för komplimangen, haha. Ibland så!

  SvaraRadera
 3. Vart beställer du ifrån?

  SvaraRadera
 4. Den här beställningen är från Bierkompass.de och jag kan verkligen rekommendera att beställa därifrån! Det gick snabbt och lätt och de är otroligt trevliga att ha att göra med.

  SvaraRadera