söndag 24 juli 2011

Beer floats!

Är det något ni har provat? Jag fick för mig att prova med Yeti och vaniljglass igår, och det var faktiskt lyckat! Ett tips för er som ska prova är att börja med lite öl, jag råkade få för mycket så det tog överhanden, då blev det bara blask... Men allt som allt så verkar det här riktigt lovande, speciellt för mig som inte är så glad för efterrätter annars.Såhär såg det ut:
Är detta något ni har provat? Har ni tips på antingen öl och/eller glassmaker som funkat ihop?

4 kommentarer:

 1. Maui Brewings Coconut Porter är grym för beer floats. Har provat en hel del olika öl till floats med vaniljglass och tycker generellt att en chokladig porter med inte för mycket rostade toner och inte för hög alkoholhalt funkar bäst.

  Den absout bästa floaten hittils var Speakeasys Payback porter "torrhumlad" (eller torrchokladad...) med choklad från Tcho Chocolate i San Francisco.

  SvaraRadera
 2. Kan bara hålla med föregående då jag vet att han kan sina beer floats. Har själv fått förmånen att avnjuta ovan nämnda floats.

  Den första bjöd undertecknad till föregående kommentar på och den sistnämnda avnjöts med tillsammans med Christer och ytterligare några sköna lirare i San Francisco vid en beer dinner under SF beer week. Där provades även en float med Lagunitas cappuccino stout vid en beer dinner på bryggeriet. Den var god men inte i nivå med de förstnämnda.

  SvaraRadera
 3. Vilken kul grej, det här måste jag prova på. Hmm undra hur det skulle smaka med en chocolate cherry porter blandning? Kanske i stil med Youngs Double Chocolate Stout + Timmermans Kriek och sen vaniljglass. Mmm nu har jag uppslag till helgens öldrickande :)

  SvaraRadera
 4. Tack för bra tips, och kul att det inte bara var jag som tyckte det var spännande med floats! Jag ska själv försöka experimentera lite mer med detta också, och försöka få tag på någon av de ovan nämnda.

  Stefan - Om blandningen av ölen i sig blir bra så kan jag tänka mig att det inte är helt fel. Lova att återkomma!

  Alltid kul med öl i mat, och nu kan man plötsligt både svalka sig från värmen och dricka en härlig porter/stout samtidigt ;)

  SvaraRadera