onsdag 16 november 2011

... Å nu är det jul igen!

Vi börjar det här juliga inlägget med ett litet paket från öl-tomten:

Det här är delen av paketet jag ska behålla själv och jag måste säga att jag längtar redan tills jag kommer hem ikväll! Fade to black är Vol 2, en smoked baltic porter, Good juju är ett herb/spice ale med ingefära. Resten av flaskorna talar nog för sig själva, och alla flaskorna tilltalar mig!


Men dagens inlägg är inte över än! Jag plockade ju på mig en del julöl som ni ser i förra inlägget. Dessa ska ju drickas, och recenseras. Men för att det inte ska bli en miljon julölsinlägg i hela ölbloggssverige så ska jag försöka att, som idag, ta med något annat intressant också. Jag tänker också använda mig av den tregradiga julölsskalan i fallande ordning: Hit - Mitt - Sh*t. De gånger jag känner att det behövs så kommer jag använda mig av + och - för att indikera vilket håll det drar åt.

Först ut av julölen för min del var den här:


Sigtuna Midvinterblot: Praktiskt taget ingen kolsyra alls vilket gjorde mig skeptisk och ledde till att jag knappt provade den. Tyckte också där fanns en något syrlig och skarp smak. Nä, munkänslan sabbade ölet för mig. Betyg: Sh*tVi försöker igen med:


Shipyard Longfellow winter ale: Ganska snäll i smaken. Maltig med en del mörk choklad, lite lätta rostade toner. Trevlig sötma och ganska jordigt maltig. Jag förväntade mig inte mycket av denna 35 kronors bomberflaska, men den var riktigt trevlig tyckte jag. Beskrivs som en hybrid av porter och scotch ale. Jag beskriver den som högst prisvärd och ger betyget: Mitt+

4 kommentarer:

 1. Ska bli kul att se vad du tycker om Good JuJu från LeftHand. Drack den i sommras på dennes hemmaplan.
  Mvh Malt.P

  SvaraRadera
 2. Fint!!
  Jag tror att longfellow är smashed blueberry utan blåbären...

  SvaraRadera
 3. Vart beställde du BA Gonzon ifrån? Trevlig ölblogg btw! :)

  SvaraRadera
 4. Bättre sent än aldrig...? De är tyvärr slut där jag beställde, men wicked wine har de inne för privatimport för 79kr flaskan men med kollikrav på 24. Men man kan ju slå ihop med ett par kompisar!

  Tack så mycket också förresten!

  SvaraRadera