lördag 19 november 2011

... Å nu är det jul igen! (Igen!)...

Idag var det TWC-tomten som har lämnat paket till mig på Systembolaget på mobilia, Malmö, där jag också fick syn på Malmö brygghus pilsner. Den har jag inte provat än, och jag fattas flaskan i samlingen på hyllan här hemma... Men plånboken sa ifrån, det var inte läge idag. På vägen ut såg jag däremot Cacao-portern och då bad jag plånboken hålla käften och lade snällt ner en flaska i korgen.


Här är godsakerna jag fick med mig därifrån. Amager Secret santa är för övrigt lagrad på granbarr och ekträ som ni kanske ser på bilden... Inga konstigheter där...? Jag vill tipsa alla mina läsare om privatimport via TWC dryckesutbildning som gick på totalt en vecka från lagd förfrågan till flaskor på bordet, dessutom är både priserna och utbuder anmärkningsvärt bra!


Vill bara klargöra att det är Malmö brygghus Cacao-porter och Pilsner som just nu finns på butikerna vid Mobilia, Hansacompagniet och Triangeln.Så var det dags för lite julöl också!

Abita Christmas ale: Trevlig och humlig doft, som tyvärr inte är riktigt lika bra i smaken. Humlen finns där tillsammans med en del kryddighet, men det är lite för tunn kropp. Humlen behöver balanseras upp något, dessutom är den inte speciellt julig tycker jag. Det senaste gör betygssättandet väldigt svårt, men den betyget Mitt- är jag nog tvungen att sätta med tanke på det. Men jag får säga det att hade jag fått det här ölet till någon lite kryddigare maträtt utan att veta att det var ett julöl så tror jag att jag hade satt bra mycket bättre betyg än så!


Då kör vi första belgaren!


Gouden caroulus Christmas: Riktigt, riktigt trevlig med lakrits, kanderat socker, torkad frukt och en bra alkoholbalans med värmande effekt utan att bli för spritig i förhållande till den i övrigt söta smaken. Tappar väldigt mycket på att serveras kall, men efter att den värmts upp så är betyget: Hit ingenting man behöver fundera på två gånger!Sist ut i dagens inlägg hamnar den här:Mohawk Snowblind: Luktar som en Amerikansk Pale Ale, färskt humlig. Smakar också rätt likt en APA, fast med lite större och lenare kropp och lite mer alkoholtoner än vad man är van vid. Annars är smaken färskt humlig med en ganska stor beska. Inte speciellt julig, inte speciellt spännande och jag har inte speciellt mycket mer att säga än betyget: Mitt.

2 kommentarer:

  1. Spännande. Är också intresserad av att prova Malmö Brygghus. Verkar bara som att de har Pilsner och Cacao Porter i sortimentet för tillfället. Får nog göra en beställning eller åka söderut. Berätta gärna vad du tyckte. Bra blogg för övrigt.

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket, kul att du gillar bloggen!

    Det är ju så med Malmö brygghus att de har inte kapacitet att både täcka förfrågan på bryggpuben och leverera till systembolaget. Då och då levererar de dock några flaskor, men det gäller att vara på hugget. Jag gjorde misstaget att dricka den efter en Amager/Mikkeller He Frederiksen veasel brunch, så den bleknade väldigt i jämförelse. Jag minns den faktiskt som bättre, men det är nästan ett år sedan.

    SvaraRadera