måndag 21 november 2011

GODA minnen!

Sedan jag blev ölfrälst har jag samlat på mig flera goda (ofta i dubbel bemärkelse) minnen. Öl jag druckit, människor jag druckit den med eller platser jag har tagit mig till för att få tag på den. Målet med mitt ölintresse är att ha kul, träffa likasinnade människor och framförallt att dricka riktigt god öl.


Det där sista är något man ibland kan fundera över. T.ex. har jag, och säkert många av mina läsare, hur många gånger som helst skippat ett riktigt kanonöl till fördel för att testa något nytt. Det är ju trots allt på så vis man för första gången kom i kontakt med kanonölet, tänk så är detta ännu bättre? Så tänker jag konstant när jag testar något nytt: "Tänk så är denna bättre". Det är väl lite det som är tjusningen, vetskapen om att man mycket väl kan få en ny favorit varje gång man höjer glaset mot munnen.

Men ibland när man testar något nytt så går man ju på en nitlott också. Flera gånger har jag köpt öl som jag i förhand inte tror kommer vara mer än max godkända, och mycket riktigt är det så. Detta för att bredda smakreferenser och av ren nyfikenhet.


Det har inte ett skit med målet för det här inlägget att göra.. I det här inlägget vill jag framhäva hur viktigt jag tycker det är att ta upp den där fantastiska ölen ur källaren, "vara tråkig" och beställa/köpa in Det ölet IGEN och sist men inte minst vill jag dela med mig av två öl som ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Inte minst för att de är så förbaskat goda.
Likt inlägget förra veckan så är ovanstående snarare två upplevelser än två öl, att betygsätta eller beskriva smaken är därför överflödigt.


Med Hr Frederiksen veasel brunch firade jag ett nytt jobb, och minns hur jag förändrade en stout-skeptiker med den på Copenhagen Beerfestival i våras. Och en till på Green lion inn senare under sommaren. Det är otroligt svårt att säga, men jag tror att det är mitt absoluta favoritöl.


Tillsammans med Wild dog - BA Gonzo har jag haft fantastiska kvällar med fantastiska människor, och även här fått en skeptiker över till den mörka sidan. Den sista är faktiskt så speciell att jag egentligen lovat att inte publicera något om den för att hålla hypen nere och bara ha ett fantastiskt öl att dela på då och då. Förlåt för det, men jag tror att Du håller med om att det vore synd att inte dela med sig av det guldkornet.Har ni själva sådana öl, som ni på ett eller annat sätt känner lite extra för och som är otroligt goda? Lägg då en kommentar, så kanske jag eller någon annan hittar en ny favorit att dela med sig av.

2 kommentarer:

 1. Två öl som jag tycker är helt suveräna och som plockas fram när jag vill bjussa mig själv på en riktig smak upplevelse. Jag har druckit dom flera gånger färska som åldrade men aldrig blivit besviken. Provar/köper nästan alltid nya öl men kan verkligen längta efter en av dessa. Slår härmed ett slag för Kaffe,choklad och stout. Måste jag välja ett öl för resten av livet skulle det nog bli en av dessa.

  Mikkeller Beergeek breakfast
  Founders Breakfast stout

  Mvh Malt.P

  SvaraRadera
 2. Låter, som du lär ha märkt, inte alls olikt mig! Founders breakfast stout plockar jag också på mig/dricker så ofta jag kan. Även founders imperial stout är lite av en klassiker.

  Finns mycket gott, dumt att sitta och fundera på sådant här en varda
  g...

  SvaraRadera