lördag 29 oktober 2011

Ett trevligt paket, och en ännu trevligare kväll!

Igår var jag och min flickvän bjudna hem till Kristopher och hans tjej. Det blev en riktigt trevlig kväll med riktigt god mat, riktigt goda öl, och som vanligt väldigt trevligt sällskap! Men innan vi tog oss dit så hade jag ett ärende att uträtta direkt efter jobbet. Jag fick nämligen ett sms från Systembolaget som sa att min beställning hade anlänt.


Det jag hämtade ut var det här:En låda av den riktigt trevliga Founders Imperial stout. På kartongen står det att den är paketerad 26 Januari 2011, trevligt att den inte är helt färsk! Dessutom har jänkarna en tendens att inte skriva ut buteljeringsdatum på sina öl, och ibland kan man ju vilja veta. Tyvärr tillåter inte ekonomin att jag behåller hela lådan själv... Men man säger ju att delad glädje är dubbel glädje! Eller vad säger ni, Kristopher och Balder? Utöver lådan så fick jag en flaska Mikkeller Beer geek breakfast BA Speyside edition. Jag har bourbon-versionen i källaren så tänkte jag att det kunde vara kul att prova de två tillsammans.Hemma hos Kristopher så dracks det en hel del gott, han har skrivit om alla men jag tänkte lägga upp de bilder jag tyckte var bra, roliga eller bara värda att lägga upp tillsammans med en kort beskrivning.Här har vi en bild på Eskilstuna ölkulturs Fristaden stolta imperial stout under upphällning bredvid Antons hembrygd. Imperial stout är min favoritstil bland öl, och folk frågar ibland vilka jag tycker bäst om och undrar varför jag inte säger några svenska. För att jag inte druckit någon bra, brukar jag svara. Nu har jag druckit två!En bild på den riktigt roliga (och goda!) Stone Oaked arrogant bastard ale.Kristopher bjöd på lite mjöd, något jag aldrig tidigare provat. Vilken wow-upplevelse! Det här var riktigt gott och jag tänkte direkt att det här ska jag beställa en flaska av!Här är två bilder på, för min del, kvällens två favoriter!Mikkeller & Three Floyds Ruggoop! Min första 'goop, men absolut inte min sista! Jag har under den senaste tiden blivit riktigt förtjust i öl med råg i, och ruggoopen förstärker förtjusningen!Nörrebro Stevns CCC vintage 2009. På Köpenhamns ölfestival i våras drack jag Stevns CCC Merlot 2007 och blev tokförtjust, när jag såg denna flaskan på ölbutikken några veckor senare tvekade jag inte en sekund. Det är jag idag väldigt glad över! Saliverande sur utan att det går till överdrift och väldigt stor i smaken. Kanon!Go'kväll!

2 kommentarer:

  1. Go kväll indeed! Och Lodis hälsar

    SvaraRadera
  2. Tackar och bugar! Verkligen jättekul att du också gillade ölen :) Som jag skrev till kristopher, jag skickar gärna fler. Å grymt bra kväll verkar ni haft :D

    SvaraRadera